SAFETY FIRST

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον ίδρυμα Brake, που ασχολείται με την Οδική Ασφάλεια στη Μ. Βρετανία, το 52% των Βρετανών οδηγών ομολογεί ότι ξεπερνά τα όρια των 20 μιλίων/ώρα, στις περιοχές που υπάρχει η αντίστοιχη σήμανση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με δείγμα 2000 οδηγών και έδειξε ακόμη ότι 8 στους 10 (78%) θεωρούν πως τα αυτοκίνητα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στη γειτονιά τους, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά που περπατούν ή κάνουν ποδήλατο. Σύμφωνα με το Brake, η έρευνα έχει δείξει πως τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την ταχύτητα των οχημάτων που πλησιάζουν και είναι άνω των 20 μιλίων, οπότε ίσως να θεωρήσουν λανθασμένα, πως είναι ασφαλές να περάσου απέναντι. Η θλιβερή στατιστική δείχνει ότι περισσότερα από 5 παιδιά την ημέρα, χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 80% αυτών, συμβαίνει με τα παιδιά είτε να περπατούν είτε να κάνουν ποδήλατο εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 73% των οδηγών ηλικίας 25-34 ετών, οδηγεί με ταχύτητα που ξεπερνά τα 25 μίλια, σε περιοχές με όριο ταχύτητας τα 20 μίλια, ενώ το 45% των οδηγών ηλικίας 55-64 ετών ομολογεί πως θα το έκανε. Οι άντρες ομολογούν πως υπερβαίνουν τα όρια περισσότερο από ότι οι γυναίκες, με τους πρώτους να το κάνουν σε ποσοστό 61% και τις δεύτερες σε ποσοστό 43%. Τέλος, οι ερωτηθέντες ηλικίας 25-34 ετών θεωρούν σε ποσοστό 83%, πως η κίνηση στην γειτονιά τους γίνεται με υπερβολική ταχύτητα.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον και κυρίως, χρήσιμο για όλους μας, να υπήρχε η δυνατότητα να έχουμε τα αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία, για τη χώρα μας.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

Στη Νορβηγία το βραβείο Οδικής Ασφάλειας του European Transport Safety Council
Η Νορβηγία που θα παραλάβει το ετήσιο βραβείο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών για την Οδική Ασφάλεια, σημειώνοντας σαφή πρόοδο στην μείωση των θανάτων και σοβαρών τραυματισμών από τροχαί...(περισσότερα)
Η χρήση κινητού κατά την οδήγηση διπλασιάζει τον κίνδυνο ατυχήματος...
... αναφέρει νέα έρευνα που έγινε από το Virginia Tech Transportation Institute, το Ινστιτούτο που ασχολείται με τον τομέα των μεταφορών σε ένα από τα πιο γνωστά Αμερικανικά Πανεπιστήμια, που έχει παγ...(περισσότερα)
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τοποθετείται για την Οδική Ασφάλεια
Με αφορμή την 4η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) στις 8-14 Μαΐου, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (W.H.O.) τοποθετήθηκε αναφορικά με αυτό ...(περισσότερα)
Αυξάνονται τα αυτοκίνητα με 5 αστέρια στο Euro NCAP
Το Euro NCAP ανακοίνωσε τα μηνιαία αποτελέσματα ασφαλείας για 4 νέα αυτοκίνητα, τα Kia Niro, Renault Scenic, Subaru Levorg και Toyota Hilux. ...(περισσότερα)
Πρόοδος στον έλεγχο παραβάσεων στο εξωτερικό
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι νέοι κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στις παραβάσεις που συντελούνται από χρήστες του δρόμου εκτός της χώρας καταγωγής τους, είχε θετικό αντίκτυπο. ...(περισσότερα)
O Άφθαρτος!
H TAC (Transport Accident Commission) παρουσίασε τον Graham, ένα γλυπτό ομοίωμα ανθρώπου, που με βάση την κατασκευή του θα μπορούσε να αντέξει τα τροχαία ατυχήματα και να βγαίνει δίχως τραυματισμό από...(περισσότερα)
Στόχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η μείωση των σοβαρών τραυματισμών από τροχαία!
Το ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων και των σοβαρών τραυματισμών που προκύπτουν από αυτά, είναι μεταξύ των πιο σημαντικών από όσα απασχολούν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. ...(περισσότερα)
Εκστρατεία εναντίον της χρήσης τηλεφώνου κατά την οδήγηση στην Αγγλία
Μεγάλη έκταση έχει πάρει η εκστρατεία ενάντια στη χρήση τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης στην Αγγλία, με την Theresa May να συμμετέχει προσωπικά σε αυτήν. ...(περισσότερα)
Εικονικοί βοηθοί στα αυτοκίνητα και οι πρώτες αντιδράσεις
Η τεχνολογία αναπτύσσεται με γοργούς, σε πολλές περιπτώσεις ιλιγγιώδεις, ρυθμούς που ακόμη και οι ίδιοι οι επιστήμονες σε αρκετές περιπτώσεις δυσκολεύονται να παρακολουθήσουν. ...(περισσότερα)
Electronic Stability Control (ESC)
Το "Electronic Stability Control" (ESC), που στα ελληνικά μεταφράζεται ως σύστημα Ηλεκτρονικού Ελέγχου Ευστάθεια, είναι ο όρος τον οποίο χρησιμοποιούν οι Ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, τη στιγμή πο...(περισσότερα)

S5 Box