SAFETY FIRST

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από τον ίδρυμα Brake, που ασχολείται με την Οδική Ασφάλεια στη Μ. Βρετανία, το 52% των Βρετανών οδηγών ομολογεί ότι ξεπερνά τα όρια των 20 μιλίων/ώρα, στις περιοχές που υπάρχει η αντίστοιχη σήμανση.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με δείγμα 2000 οδηγών και έδειξε ακόμη ότι 8 στους 10 (78%) θεωρούν πως τα αυτοκίνητα κινούνται με μεγάλη ταχύτητα στη γειτονιά τους, γεγονός που εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά που περπατούν ή κάνουν ποδήλατο. Σύμφωνα με το Brake, η έρευνα έχει δείξει πως τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την ταχύτητα των οχημάτων που πλησιάζουν και είναι άνω των 20 μιλίων, οπότε ίσως να θεωρήσουν λανθασμένα, πως είναι ασφαλές να περάσου απέναντι. Η θλιβερή στατιστική δείχνει ότι περισσότερα από 5 παιδιά την ημέρα, χάνουν τη ζωή τους ή τραυματίζονται σοβαρά στο Ηνωμένο Βασίλειο και το 80% αυτών, συμβαίνει με τα παιδιά είτε να περπατούν είτε να κάνουν ποδήλατο εκείνη τη στιγμή.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 73% των οδηγών ηλικίας 25-34 ετών, οδηγεί με ταχύτητα που ξεπερνά τα 25 μίλια, σε περιοχές με όριο ταχύτητας τα 20 μίλια, ενώ το 45% των οδηγών ηλικίας 55-64 ετών ομολογεί πως θα το έκανε. Οι άντρες ομολογούν πως υπερβαίνουν τα όρια περισσότερο από ότι οι γυναίκες, με τους πρώτους να το κάνουν σε ποσοστό 61% και τις δεύτερες σε ποσοστό 43%. Τέλος, οι ερωτηθέντες ηλικίας 25-34 ετών θεωρούν σε ποσοστό 83%, πως η κίνηση στην γειτονιά τους γίνεται με υπερβολική ταχύτητα.

Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον και κυρίως, χρήσιμο για όλους μας, να υπήρχε η δυνατότητα να έχουμε τα αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία, για τη χώρα μας.

ΝΩΝΤΑΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ

Περισσότερα Safety First

3 στους 4 Βρετανούς επιθυμούν μείωση του ορίου κατανάλωσης αλκοόλ!
Έρευνα για λογαριασμό του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, έδειξε πως το 77% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου επιτρεπτού ορίου κατανάλωσης οινοπνεύματος κατά τη δι...(περισσότερα)
ABS
Το Iaveris.gr θα παρουσιάσει μέσω μιας σειράς άρθρων, με πολύ απλή εξήγηση, τη λειτουργία συστημάτων ασφαλείας που υπάρχουν πλέον στα αυτοκίνητα. Το πρώτο από αυτά, αφορά στο ABS, το οποίο είναι για έ...(περισσότερα)
Εκτόξευση για τα αυτόνομα αυτοκίνητα έως το 2030
Τα αυτόνομα αυτοκίνητα είναι η επόμενη σελίδα της σύγχρονης αυτοκίνησης και οι εταιρείες κινούνται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση, διεξάγοντας ήδη έρευνες αναφορικά με το μερίδιο του αγοραστικού κοινού ...(περισσότερα)
Μέτρα για την βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ευρώπη
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) παρουσίασε μια έκθεση με αντικείμενο την Οδική Ασφάλεια και πιο συγκεκριμένα, την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στους δρόμ...(περισσότερα)
Η μείωση των θανάτων δεν είναι αρκετή, σύμφωνα με το ETSC
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε νέα δεδομένα, αναφορικά με τους θανάτους στους δρόμους της Ευρώπης για το 2016. ...(περισσότερα)
MobileKids 2017
Η ευαισθησία της Daimler και κατά συνέπεια της Mercedes-Benz σχετικά με την Οδική Ασφάλεια είναι δεδομένη, γεγονός που πιστοποιείται και από την πρωτοβουλία "MobileKids" που πραγματοποιείται στη Γερμα...(περισσότερα)
Η χρήση κινητού κατά την οδήγηση διπλασιάζει τον κίνδυνο ατυχήματος...
... αναφέρει νέα έρευνα που έγινε από το Virginia Tech Transportation Institute, το Ινστιτούτο που ασχολείται με τον τομέα των μεταφορών σε ένα από τα πιο γνωστά Αμερικανικά Πανεπιστήμια, που έχει παγ...(περισσότερα)
Κοινή δράση για την Οδική Ασφάλεια από τους Υπουργούς Μεταφορών της Ε.Ε.
Στην ετήσια συνάντηση των Υπουργών Μεταφορών των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Μαρτίου στη Βαλέττα της Μάλτας, ανακοινώθηκε η κοινή πρόθεση για δράση με στόχο την περαι...(περισσότερα)
20 χρόνια Euro NCAP
Ο Οργανισμός που διοργανώνει τα Crash Tests των αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Ευρώπη συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια δραστηριότητας που προσφέρει στην ασφάλεια όσων κινούνται με αυτοκίνητα, μοτοσικλέτε...(περισσότερα)
Η Ευρώπη κινείται με ρυθμούς... ασφαλείας!
Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει απόλυτα, όμως σύντομα η αυτοκίνηση θα αλλάξει πολύ σε σχέση με ότι γνωρίζαμε. Αυτή ακριβώς η αλλαγή ήταν το αντικείμενο του φετινού World Mobile Congress που π...(περισσότερα)

S5 Box